Stamfedrene til troll
Det begynte med KONG GARDE og DRONNING MOEN. Det var bare disse to jeg skulle lage som minne etter Garderfjellet. Men-
jeg fikk"kikk" dette var gøy og jeg gav de 15 barn. Det er derfor Gardertroll slekta går fra 1-15. Du ser bak på lappen på hver enkel troll at de kommer fra slekt 1 til 15, og dette følger du også i slektstre.
Disse 17forfedrene sitter hjemme hos meg og er laget for snart 20 år siden. På trollene mine har utviklingen vært stor, men det er slik det begynte. Jeg vil her legge inn hver stamfar med foto.
Da jeg hadde laget disse 17, tok jeg PATENT på Gardertroll og Slektstre til troll og nisser.(R)

ALLE DISSE TROLLA LAGET I 1992/93..........


Kong Garde og Dronning Moen.


Laget 1992.

(OBS: HER SKAL NOEN BILDER BYTTES UT da jeg får scanner).

Sønn nr 1.VALDEMAR gift med Jessine(Jessine ble solgt til Valdres)
Valdemar sitter med skjøte på at trolla eide hele Garderfjellet.
Han er veldig fortvilet for at hans neverskjøte med runer ikke ble sett på av OSL.


Laget 1992.

Sønn nr 2.HALVGRIM gift med Gunda(Gunda ble solgt til Dal)
Halvgrim sitter og veiver opp flyverblad, på de står det "NEI til flyplass".


Laget 1992.

Det var en datter nr 3.HANNA gift med Peder(begge i mitt eie).
Hanna var ei nevenyttig dame, som var flink til og trylle.Hun prøvde og gjøre Opseth på stortinget om til en sau forde han stemte for Gardermoen som storflyplass. Men virket det?neeeiii.


Laget 1992.

Sønn nr 4. FEMENIN gift med Torvgubben.( Torvgubben ble solgt til Oslo). Femenin var både gutt og jente. Gutt i utsende, men trollkjerring ellers.Hun var veldig Femenin derfor navnet.Mange Lurte også på om han var gutt og jente. Hmm jo jeg tror det var det han var..


Laget 1992.

Det var en datter nr 5. TUVA gift med Kain.(Kain bor i Trysil). Tuva fikk beinet slått av på tre steder da den første skuddsalven gikk av i Garderfjellet. Da det skulle sprenges bort var det flere troll som nektet og forlate fjellet, det var jo deres hjem.


Laget 1993.

Sønn nr 6.TORD gift med Frøya.(Frøya solgt til Svarstad)
Tord var en flott trollmann som min mann solgte i 2006 ved en feiltagelse til Venabygdfjellet. Bildet hans kommer inn seinere . Tord var en vandrer.


Laget 1993.


Sønn nr 7. MØYLIG gift med Sol(Asta og som hun ble kalt)
Begge eies av meg. Møylig var litt av en skrue. Han kledde seg i dress og spratt Champanjen da de sprengte Garderfjellet bit for bit. Han trodde de skulle bygge et nytt fjell dum som han var. Men heldig for Møylig hadde han en grepa trollkjerring så onga ble noen smarte troll.


Laget 1993.

Sønn nr 8. MÅSAN gift med Måsakjerringa.(Måsakjerringa blr solgt til Hurdal).Måsan var en drukkenbolt i fjellet, men kjerringa var ei grepa kjerring. de fikk bra unger de to.


Laget 1992.

Sønn nr 9. BLÅØYD gift med Lyngva( Lyngva ble solgt til Nummedal.)Blåøyd var medisinmannen i fjellet. Han laget forskjellig av urter. Blåøyd fikk navnet sitt for de han har et blått og et brunt øye.Blåøyd forsøkte og forgifte kara som sprengte vekk Garderfjellet, men gifta virket nok ikke på mennesker.


Laget 1993.

Sønn nr 10. KAPTEIN GRÅTEN gift med Milla.(Milla ble solgt til Oslo). Kaptein Gråten gikk ikke ut av fjellet da skuddsalvene begynte. Han fikk skutt ut det eine øye og mista ei hand og noen tær.. Kaptein Gråten var bereist utenom Gardermoen. Han var et klokt troll.


Laget 1993.

Sønn nr 11. BALDER gift med Laura.( Begge eies av meg.)
Balder er en artig skrue. Et stort speider øye og to nattøyne har han. Balder var så utrolig klok og snill mann. Balder var også spåmannen i fjellet. Været hadde han ikke noe klunder med og spå.Når trolla vandret til Dovre eller til andre fjell, gikk alltid Balder foran og viste vei.


Laget 1993.

Det var en datter nr 12. SØYA som ble gift med Hauk.(Hauk er solgt til Venabygdsfjellet). Søya var ei gibbe av ei trollkjerring. Hauk stakkar måtte nok passe seg der. Men fint for Hauk var at Søya var kortvokst, så han hadde på en måte overtaket. Søya var en utrolig flink kokk i fjellheimen. Og Mat serverte hun til alle troll som kom vandrene fra Rondane eller fra andre steder.

Laget 1993.


Sønn nr 13. HALTE MÅBY gift med Mjøs Birka.(Mjøs Birka har blitt solgt til Las Vegas).Hun var ei fin trollkjerring, så kansje er hun blitt filmstjerne.
Halte Måby er låghalt, derfor navnet. Han er en lesehest og du finner han med ei neverbok i handa støtt. Måby skriver også bøker, han har skrevet flere historier til meg.

Laget 1993.

Sønn nr 14. RASMUSS gift med Inga.(Inga ble solgt til Ringebu). Rasmuss var en vandrer i fjellheimen. Han viste alt som foregikk fra nord til sør. Rasmuss gikk med beskjeer til andre troll.Rasmuss var et av mine yndlingstroll.

Laget 1993.

Sønn nr 15. Hans med klengenavnet Brant gift med Sørrine.(Sørrine ble solgt til Trysil) Med Hans er det bare fylla.


Laget 1993.