Trollhistorien
For ti tusen år siden, da menneskene begynte å bosette seg i Norge, forstod de tidlig at landet allerede var bebodd. Det bodde underlige vesener i hauger, tuer, hus og i skogene. Disse underlige vesenene ble kalt nisser. I elvene og i fossene bodde fossegrimen og i skogstjernene bodde kong nøkken. I skogens dyp bodde det alver, tusser og den lokkende vakre huldra.

Dypt inne i fjellene holdt de skumleste skapningene til, nemmelig troll. Ordet troll betyr ”en som farer voldsomt frem”. Troll er for mange av oss forbundet med den norske eventyrtradisjonen. For andre er de forbundet med mørkets skapninger som skuler seg i skyggene. Troll bor i skogene og i fjellene.

Det som kjennetegner troll er at de er stygge skapninger med lange neser og store ører. Troll har skjeggete kropper og lang hale. Troll lever i fiendskap med guder og mennesker og reagerer ifølge eventyrene når de kjenner «lukten av kristenmanns blod».
En annen utbredt forestilling i gammel folketro, var at noen troll ble forvandlet til stein når solstrålene treffer dem. Det ble også sagt at den som trollet rører ved, kan bli til stein.

Nå har dere hørt litt om opprinnelsen til troll, og litt om mytene rundt dem.
Men hvordan er egentlig trollene?
Jo, troll er gruelig sterke de kan rive opp trær med roten og kan kaste kampesteiner etter hverandre, steiner som er minst like store som troll selv. Troll har fire fingre på hver hånd og fire tær på hver fot. Mange steder her i Norge finnes det steiner som digre troll har kastet. Trollene prøvde seg også på å kaste steiner mot kirker, men siden de har så dårlig syn så bommet de. Ta deg en tur til en kirke, så skal du se at steinene ligger der den dag i dag. Ingen vet hvor gamle troll er, men det vi vet er at troll kan bli uhørt gamle. Et ungt troll kan ha sett tre granskoger vokse opp og råtne ned, og et gammelt troll kan ha sett hele syv.

Troll kan ha magiske evner. Noen troll kan både gjøre seg usynlige og vise seg som mørke skygger. Troll er også veldig gode på å skape seg om til for eksempel en stein, trestamme eller en annen naturlig gjenstand ute i skogen. Troll er egoistiske falske skapninger som sjelden kan inngå avtaler med mennesker eller andre troll hvis de ikke tjener noe på det selv. Troll er stadig i slåsskamp med hverandre, og bare når de er i familie eller står ovenfor en felles fiende er troll venner og samarbeider. Noe av det beste troll vet er når de har klart å lure et annet troll eller hvis et annet troll dummer seg ut. Troll er tyvaktige og slue, men ikke veldig smarte. Det finnes forskjellige typer troll, noen av dem har et språk og er intelligente nok til å herme språket til mennesker, mens andre verken har språk eller vett. Med Gardertrolla er det noe annet, trolla er snille og medgjørlige. Gardertrolla tør ikke finne på noe sprell, for de blir voktet av kong Garde og dronning Moen.
Her kan troll snakke og gjøre arbeide.
Gardertrolla ble husløse i 1993 da hadde de bodd i Garderfjellet i 13 milioner år. Sylvi har vasket og luset av alle troll, sydd klær og pyntet på dem. Troll har alltid et hjem hos henne. Vil du ha et troll i pernsjon? Da får du ringe..


Troll er for meg mystikk. Når jeg lager troll er jeg inne i skogens dyp. Det må helst være mørkt når jeg former troll hode.Troll har jeg nå i 09 formet i 17 år. Det er til dd kommet 600 troll ut av henna mine. Jeg ser for meg hvordan trollet ser ut da jeg former det.Jeg er veldig var på å få sjel i mine troll. Mine Troll skal ha skogen med seg, troll skal være stygge samtidig som de er pene.
Mine troll skal ha sjel, ja de skal se ut som de lever på en måte. Jeg syntes jeg har lykkes med alt dette, å har derfor ikke mange troll på lager.Den første troll familien på 17 står i hylla mi.Det er kongen og dronningen og deres 15 barn, de blir aldri solgt.
Jeg må si at dette har tatt av mere enn jeg trodde. Mine troll traff der jeg håpet.

Jeg har avbildet alle mine troll, å jeg tar fram albummet og ser med jevne mellomrom.Et album etter hver sønn/datter- Altså 15 bøker. Tenk så mange ulike troll fjes, utrolig er det.
Jeg hilser til 550 Garder troll ute i verden, jeg er glad i dere alle veit dere.
hilsen
trollmor Sylvi 25/12.2010


Gardertrolla..

Troll og nisser med sjel.
Nisser og troll slik jeg ser dem i naturen.
Troll og nisser med hjemmesydd klær, som jeg syntes passer Gardertrolla.
Nisser og troll med slektstavle.
Nisser og troll med en historie fra Gardermoen.
Troll og nisser fra Garderfjellet, som nå er underlag for storflyplass.
Troll og nisser som holder i gamle ting, eller driver med gammel kultur.
Jeg lager nisser og troll som ikke en er like.
Alle troll og nisser har Certificat.
Alle nisser og troll er nummererte.
Til alle troll og nisser du kjøper, finner du slektstre på nettsiden her.
Alle nisser og troll sine eiere leser du på nettsiden her.
Der står også hvor hver troll og nisse bor i dag...
Du har også bilde av trolles forfedre.

!7 års forming av Troll og nisser nå i sep 2009.

Med tiden har det blitt:
Troll og nissermed glimt i øye og med sjel.
1992 laget først troll det var Kong Garde og Dronning Moen i Cernit.
Troll og nisseri hele 1993, noen nisser i super skulpey og troll i Cernit.
Med hjemmesydde klær og sjel lager jeg Troll og nisser i røtter,og Troll og nisser i bukkehorn og troll som 7 far i huset., ja jeg formet i hele 1994.

Nisser og troll i cernit og nisser i ull i hele 1995, men ikke denne sommeren for da var jeg på fjellet og samlet mose og røtter.
Troll og nisser i cernit og Troll og nisser i Ull i hele 1996.
Troll og nissermed sjel og glimt i øye. Troll i hele 1997, til nå hadde jeg et rom fullt ikke solgt en eneste en.
Troll og nisser og mest Troll ble laget i 1998 og fortsatt satt jeg med alle selv.. Troll og nisser med hjemmesydde klær, som bare Gardertrolla skal ha. Troll og nisser i hele 1999, troll med gransjegg i håret og mose på buksene.Nå var jeg på Vikingskipet og solgte gråtene mitt første troll for kr 300,-. Ja, jeg tok ikke og solgte med fortjeneste.
Av Troll og nisser, laget jeg ca 13 i 1999..
Gardertrolla er Norske Troll. Troll av cernit, jeg malte Troll og fant røtter som lignet Troll, og skrev eventyr om Troll. ja mannen min sa at det gikk i Troll hele året på Gardermoen.

jeg lager altså Troll med med sjel,Troll jeg ser for meg da jeg former det.Nisser og Troll fra Garderfjellet
er ekte Troll og nisser. Troll fra Garderfjellet er ekte Cernit troll som er formet etter mitt syn.Det fines bare EN av hver.

Mest troll ble solgt på julemessa i 2000. Nisser Troll ble solgt på Venabygdsfjellet.Solgte nok mest av mine Troll i år 2000 tror jeg.Det var grusomt.Jeg solgte de for hva det kostet å lage dem.
Men Gardernissene ble også meget populære dette år. Nisser her og nisser der. Ja,nisser og troll dekket et helt rom hjemme. Naboer kom med skinnfeller og klær som jeg skulle bruke å sy klær av til nisser troll.
Og nisser og troll blir født året rundt på Garderfjellet sin verksted på Sand. Mest Troll ble laget, ikke mere å si om det. .
Troll og nisser med slektstre på nettsiden min.
Troll og nisser i med Certifikat.
Troll med historie i en lapp festet på, historie om hva troll og nissene gjorde i Garderfjellet. Troll nisser med slektsgren påfestet lapp.Nisser med hjemmestrikkede gensere og lue. Nisser og troll som er håndlaget fra A til Å.
Troll på rekved. Troll Nisser på einerøtter. Nisser Troll med kjerrer og vogner som jeg kjøper på antikmarknader..Og så i nisserog troll etter foto.. Troll og nisser som står utstilt på Dovre.Ja det går bare i nisser troll og nisser og troll hele høsten. Jeg elsker min hobby, å forme Troll og nisser. Etter karikatur er det mest troll jeg lager. Av Nisser lager jeg helst fjøsnisser .Troll lager jeg alle typer av, men Kun en av hver. Med Troll hodet er jeg nøye, det er ikke alle som blir godtatt nei. Jeg ser som sakt trollet for meg når jeg former det, å da må det se ut som det jeg "ser".
Jeg har som sakt formet troll og nisser i 17 år, og hvis fingra mine holder ja da former jeg i 17 til...
Lykke til med din nisse eller troll.
Gardertroll er laget med kvalitet tvers igjennom. Kroppen er fylt med acrylull, og sydd kropp inettingstrøpe.